VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Nicu Popescu, de la Vilnius: NATO este deschisă să susțină în continuare procesele de reformare și modernizare a Republicii Moldova

„NATO este deschisă să susțină în continuare procesele de reformare și modernizare a Republicii Moldova”. O spune ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, care participă în perioada 11-12 iulie la Summit-ul NATO de la Vilnius.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Nicu Popescu scrie că în cadrul reuniunii, a prezentat evoluțiile ce țin de securitatea regională, riscurile generate de războiul declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei și măsurile pe care le întreprind autoritățile pentru a contracara provocările complexe la adresa securității Republicii Moldova.

Am subliniat necesitatea promovării securității și stabilității regionale prin măsuri de consolidare a rezilienței democratice, economice, energetice, militare și de sporire a abilității de contracarare a noilor tipuri provocări. De asemenea, am trecut în revistă prioritățile actuale ale autorităților Republicii Moldova, printre acestea numărându-se implementarea reformelor pentru avansarea procesului de aderare la UE și de modernizarea țării, precum și asigurarea stabilității și securității statului”, a scris ministrul.

Totodată, Nicu Popescu a subliniat în cadrul Summitului că o sarcină stringentă pentru țara noastră este modernizarea sectorului de securitate și apărare națională în conformitate cu noile evoluții și cerințe ale mediului actual de securitate.

Am reiterat interesul țării noastre în implementarea programelor practice bilaterale, inclusiv a Pachetului de asistență NATO pentru consolidarea capacităților de securitate și apărare ale Republicii Moldova, Programului de dezvoltare profesională, Programului privind consolidarea integrității în sectorul de securitate și apărare și multe altele. În cadrul reuniunii, Miniștrii NATO au apreciat contribuția Republicii Moldova la consolidarea securității regionale prin participarea la operațiunile de menținere a păcii, inclusiv KFOR din Kosovo. De asemenea, a fost reiterată deschiderea organizației de a susține în continuare procesele de reformare și modernizare din Republica Moldova”, a menționat Popescu.

Menționăm că în timpul vizitei în Lituania, ministrul Nicu Popescu va avea întrevederi cu mai mulți omologi și oficiali din țările membre NATO și țările partenere.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.