VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Primele scântei pe dreapta politică pentru Primăria Capitalei

Candidatul guvernării pentru Primăria Chișinăului, deputatul PAS, Lilian Carp, este atacat de politicienii de pe dreapta. Liberal-democrații și conducerea Partidului Național Moldovenesc au sesizat Comisia Electorală Centrală despre faptul că Lilian Carp a inițiat deja distribuirea pliantelor în suburbiile Capitalei, deși promovarea electorală, denumită ”agitație” în legislația Republicii Moldova, încă nu a început.

„Încalcă legea, făcând deja agitație electorală, când perioada electorală va începe abia pe 7 august 2023. Am prezentat dovezile de rigoare cum Lilian Carp și echipa sa umblă prin scări de bloc și anină aceste pliante, tipărite în 60.000 de exemplare, achitate pe 22 iunie 2023 de către Partidul Acțiune și Solidaritate”, afirmă liderul Partidului Național Moldovenesc, Dragoș Galbur.

Deputatul PAS, Lilian Carp, aflat într-o vizită la Bruxelles, nu a venit cu o reacție, însă pentru realitatea.md a că are grijă să caute soluții pentru problemele cetățenilor, indiferent de perioada campaniilor electorale.

„Informarea cetățenilor, discuțiile și comunicarea despre problemele locuitorilor din Municipiul Chișinău este o rutină, pe care echipa PAS o face fără a aștepta campaniile electorale. Acest proces democratic, care nu include solicitarea votului sau alte intenții ce încalcă codul electoral, este o normalitate într-un stat democratic. Problemele cetățenilor trebuie să se regăsească pe agenda publică și să fie soluționate”, a declarat Lilian Carp.

Amintim, astăzi CEC a stabilit data alegerilor locale pentru 5 noiembrie 2023. Conform Codului Electoral, campania pentru fiecare candidat începe cu 30 de zile înainte de scrutin.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.