VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Apelul emoționant al rusului condamnat la închisoare pentru că fiica sa a făcut un desen anti-război

Alexei Moskaliov, rusul anchetat de poliție după ce fiica sa a realizat un desen anti-război la școală, a declarat luni în fața unei instanțe din Tula că preferă să fie condamnat la moarte decât să fie separat de fata lui, Masha, relatează Reuters, citat de Hotnews.

Alexei Moskaliov a fost condamnat în martie la doi ani într-o colonie penală pentru discreditarea armatei ruse. El a fugit din arestul la domiciliu în orașul Efremov, în regiunea Tula, și a evadat în Belarus, dar a fost repede arestat din nou și readus în Rusia.

La o audiere în timpul procesului de apel de luni, Moskaliov a ținut un discurs emoționant în care a spus că „inima sângerează în fiecare zi” din cauza despărțirii de fiica sa adolescentă Masha și a spus că ar prefera pedeapsa cu moartea decât să fie departe de ea.

Instanța a menținut pedeapsa de doi ani și a impus, în plus, o interdicție de doi ani de a folosi internetul pentru Moskaliov, a declarat avocatul său Vladimir Biliienko pentru Reuters.

„El vorbea din inimă… El a fost despărțit de fiica lui de foarte mult timp, a spus că copilul este motivul pentru care trăiește”, a spus Bilienko. „Încerca să facă apel la umanitatea instanței, dar nu a funcționat”.

Moskaliov a fost condamnat din cauza unor comentarii pe care el însuși le-ar fi făcut online despre războiul Rusiei în Ucraina. Însă ancheta a început după ce Masha, pe atunci în vârstă de 12 ani, a desenat anul trecut un desen anti-război.

Elevă în clasa șasea, Mașa a primit ca temă să deseneze imagini în sprijinul trupelor rusești din Ucraina. În schimb, fetița a desenat o imagine cu un steag rusesc pe care erau scrise cuvintele „Nu războiului” și un steag ucrainean pe care erau inscripționate cuvintele „Glorie Ucrainei”. Desenul arăta, de asemenea, rachete care zburau dinspre partea rusă spre o femeie și copilul ei de pe partea ucraineană.

Cazul a atras atenția lumii, deoarece Masha a fost luată de lângă tatăl ei și plasată într-o casă de copii înaintea procesului. Acum locuiește cu mama ei, care este despărțită de Moskaliov, dar cu toate acestea tatăl și fiica pot continua să țină legătura prin scris.

Un grup de sprijin al familiei a spus că unele persoane din sala de judecată au plâns când Moskaliov a citit o scrisoare a lui Masha în care ea îl numea cel mai bun tată din lume și îi spunea: „Vom fi împreună, orice s-ar întâmpla”.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.