VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

CSE și-a extins lista politicienilor moldoveni supuși sancțiunilor internaționale

Comisia pentru Situații Excepționale a dispus un control mai riguros asupra tranzacțiilor financiare efectuate pe teritoriul Republicii Moldova de persoanele supuse sancțiunilor internaționale.

Potrivit unei noi dispoziții a CSE, adoptată astăzi, șapte persoane incluse anterior în listele de sancțiuni internaționale ale Uniunii Europene, Statelor Unite, Marii Britanii, Canadei și Norvegiei pe motive precum destabilizarea situației interne din Republica Moldova sau implicarea în acțiuni ce atentează la statalitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, au fost introduse și în lista de sancțiuni aprobată de către CSE.

Este vorba despre fostul șef al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, deputata Marina Tauber, foștii deputați democrați Vladimir Andronachi și Constantin Botnari, fostul condamnat în dosarul fraudei bancare Veaceslav Platon, liderul Partidului Regiunilor, Aleksandr Kalinin, dar și interlopul Grigore Caramalac, cunoscut drept Bulgaru, care e fugit din Moldova de 25 de ani.  

Precizăm, în lista persoanelor supuse sancțiunilor internaționale se mai regăsesc fugarii Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor. Amintim, astăzi și Consiliul Federal al Elveției a adoptat sancțiuni ce vizează cinci cetățeni ai Republicii Moldova acuzați de „tentative de destabilizare”. Cei cinci au interdicție de intrare și tranzit prin Elveția, iar bunurile din această țară vor fi înghețate.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.