VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Fugarul Vladimir Plahotniuc ar fi cercetat și pentru trafic de ființe umane

Fostul lider al Partidului Democrat, fugarul Vladimir Plahotniuc, este cercetat și pentru trafic de ființe umane, inclusiv de copii, scrie Ziarul de Gardă. Publicația face referire la niște documente expediate redacției de o sursă anonimă care se prezintă drept „un grup de ofițeri din SIS”. Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale ar fi început urmărirea penală încă în decembrie 2020.

Potrivit ZdG, PCCOCS nu a confirmat veridicitatea ordonanței de începere a urmării penale, dar nici nu a infirmat, în care nu este menționat numele lui Vladimir Plahotniuc, ci o „organizație criminală”, dar a transmis că „datele din dosarul penal investigat nu pot fi divulgate”.

„În ceea ce privește situația pe dosar, urmărirea penală este în desfășurare, sub conducerea procurorilor PCCOCS. Vom informa opinia publică odată cu avansarea investigațiilor, în măsura în care acestea ar avea un impact social major, iar o astfel de informare nu ar împiedica urmărirea penală”, a comunicat purtătorul de cuvânt al instituției Emil Gaitur.

În scrisoarea expediată pe adresa electronică a ZdG, se spune că „Procuratura Generală încearcă să mușamalizeze toate dosarele penale în privința lui Vladimir Plahotniuc. La butoane stă adjunctul procurorului general interimar, Igor Demciucin, care este în contact direct cu Plahotniuc și avocații lui. Vă transmitem o ordonanță de pornire a dosarului penal în privința lui Pahotniuc pentru trafic de copii și proxenetism, care a fost pornit având la bază informația noastră, a SIS-ului. Procurorul care a pornit dosarul a fost dat afară și presat cu dosare, cei care au păstrat dosarul practic l-au nimicit”.

Avocatul oligarhului susține că nu cunoaște nimic despre existența acestui dosar. „Îmi este interesant cum presa află înaintea apărării, nici noi nu știm de așa ceva. Nu am nici cea mai vagă idee”, a declarat avocatul pentru ZdG.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.