VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Fermierii protestatari se simt duși de nas de Ministerul Agriculturii

Fermierii, care de aproape 20 de zile protestează în țară și în Capitală, susțin că situația devine tot mai tensionată și se arată tot mai nemulțumiți de tărăgănarea discuțiilor de către Ministerul Agriculturii.

Printr-un nou comunicat, Asociația ”Forța Fermierilor” se arată indignată că autoritățile responsabile au stabilit întâlnirea cu reprezentanții organizației mâine seara, și nu dimineața, așa cum conveniseră anterior.

”Agricultorii nu înțeleg de ce este aleasă așa o oră târzie. Mai ales că domnul prim-ministru joi a promis că răspunsul va fi marți dimineață. Fermierii nu înțeleg de ce ei trebuie să mai aștepte încă o zi întreagă după 4 zile, care guvernul a avut de rezervă, începând cu joi, 22 iunie. Consiliul asociației atunci a depus un efort enorm pentru a calma spiritele și de a oferi timpul autorităților. Să vede că gestul nostru nu a fost apreciat, iar situația în sectorul agrar se înrăutățește pe o zi ce trece. Prețurile la culturile de primă grupă se micșorează dramatic”, se arată în mesajul fermierilor.

Agricultorii au precizat că mâine, la ora 10.00, se vor aduna în PMAN și timp de o oră îl vor aștepta în piață pe ministrul Vladimir Bolea.

”După ora 11.00 tehnica agricolă se pornește într-un marș prin capitală. Vă anunțăm ca despre situația actuală au fost informați doamna președintă și domnul președinte al Parlamentului”, precizează fermierii.

Amintim, fermierii rămân la aceleași cerințe, cea mai importantă fiind interzicerea importului de cereale din Ucraina și achitării compensațiilor pentru costurile de producere.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.