VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministerul de Externe: Ambasadorul Darii i-a reamintit Moscovei importanța principiului de neamestec în treburile interne ale Moldovei

Diplomația de la Chișinău a confirmat convocarea de astăzi a ambasadorului Moldovei de la Moscova, Lilian Darii, la sediul Ministerului rus de Externe.  

”S-au purtat discuții cu privire la relațiile moldo-ruse în lumina recentelor evenimente. Autoritățile ruse și-au exprimat poziția cu privire la unele decizii ale Republicii Moldova. Ambasadorul Darii a reiterat, la rândul său, poziția țării noastre și importanța respectării principiului de neamestec în treburile interne ale statelor”, se arată într-un comunicat oficial al Ministerului de Externe și Integrării Europene.

Amintim, ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Lilian Darii, a fost astăzi chemat la Ministerul rus de Externe. Potrivit tass.ru, diplomatul s-a aflat în sediul ministerului timp de 20 de minute, iar la ieșire a declarat că a discutat ”despre relațiile bilaterale dintre Moldova și Federația Rusă”. Instituțiile media rusești au declarat însă că diplomatul a fost chemat în contextul ”acțiunilor antirusești ale autorităților de la Chișinău”.

Amintim, săptămâna trecută, pe 22 iunie, Ministerul de Externe de la Chișinău l-a convocat, în regim de urgență, pentru explicații pe ambasadorul rus la Chișinău, Oleg Vasnețov, după ce un reprezentant al Moscovei în Ucraina a sugerat că armata rusă ar putea lovi podul de la Giurgiulești. Șeful misiunii nu a mai ajuns la MAIE, acolo fiind delegat un reprezentant al ambasadei.

La sfârșitul lunii aprilie, Lilian Darii a mai fost convocat la Ministerul rus de Externe, după ce autoritățile de la Chișinău au declarat un diplomat al Ambasadei Rusiei de la Chișinău persona non grata.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.