VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Deținătorii de patente vor fi subvenționați în tranziția la noua activitate individuală

Au mai rămas câteva zile până când comercianții vor renunța la vechea formă de activitate în baza de patentă. Din 1 iulie, toți cei care vor dori să-și continue afacerile vor trebui să treacă la activitatea individuală, iar ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, susține că statul îi va subvenționa pe comercianți pentru ca aceștia să aibă o tranziție cât mai simplă.

Mai exact, Dumitru Alaiba susține că foștii deținători de patente vor primi compensații pentru costurile de tranziție.

„Întâi are loc tranziția. Omul face această cheltuială, își cumpără un aparat de casă, își cumpără materiale de construcții, mobilier, totul în valoare de maxim 10 mii de lei. Ulterior, la Serviciu Fiscal din raion, de oriunde din de teritoriul țării depun această cerere. Serviciu fiscal comunică cu Organizația de Dezvoltare a Antreprenoriatului. ODA efectuează aceste compensări într-o perioadă foarte scurtă de timp, pentru că suntem conștienți că unii oameni, actuali deținători de patientă, nu au prea multe resurse financiare în rezervă. Deci o să ne mișcăm foarte, foarte rapid cu această procedură de compensare ca să îi ajutăm să aibă tranziție cât mai simplă”, a declarat Dumitru Alaiba în cadrul unei emisiuni de la Radio Moldova.

Patenta de întreprinzător este utilizată, în prezent, în activitățile de comerț cu amănuntul la tarabe, tejghele, tonete, în chioșcuri, pavilioane și autovehicule. În Republica Moldova sunt înregistrați aproximativ cinci mii de deținători de patente de întreprinzător.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.