VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministerul Justiției a început procedura de lichidare a partidului Șor: Va fi desemnată o comisie specială

Partidul Politic „Șor” se consideră dizolvat de drept la data pronunțării hotărârii Curții, iar Ministerul Justiției a inițiat procedura de lichidare a partidului. Despre aceasta a anunțat pe o rețea de socializare ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Veronica Mihailov-Moraru subliniază că urmează să fie desemnată o comisie de lichidare a partidului.

Ministerul Justiției, în calitate de organ competent va desemna o comisie de lichidare a Partidului Politic „Șor”, care va întreprinde toate măsurile necesare pentru lichidarea și radierea acestui partid din Registrul de stat al persoanelor juridice prevăzute de legislația în domeniu și va solicita Agenției Servicii Publice să consemneze în Registrul de stat al persoanelor juridice demararea procedurii de lichidare.

Totodată, în legătură cu procedura nemijlocită de lichidare a partidului politic, odată cu numirea lichidatorilor partidului, mandatul organelor partidului politic încetează, lichidatorii fiind responsabili de inventarul bunurilor partidului politic. Din momentul în care partidul politic este în proces de lichidare, acesta pierde dreptul de a mai primi alocații de la bugetul de stat”, a precizat Veronica Mihailov-Moraru.

Totodată, ministra anunță că Ministerul Justiției va prezenta periodic informații privind evoluțiile pe marginea procedurii de lichidare a partidului politic dizolvat ieri prin hotărârea Curții Constituționale.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.