VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Numărul milionarilor din R. Moldova este în creștere. Cel mai tânăr are 19 ani

Numărul milionarilor din Republica Moldova este în creștere. Conform declarațiilor pe venit depuse pentru anul 2022, 4 810 persoane au obținut venituri de peste 1 milion lei fiecare, față de 4 007 persoane fizice pentru perioada 2021. Totodată, cea mai mare sumă a venitului declarat de către o persoană fizică a fost de 43,8 milioane de lei.

Potrivit datelor oferite de Serviciul Fiscal de Stat (SFS), cel mai tânăr milionar din Moldova are vârsta de 19 ani și activează în domeniul IT, iar cel mai vârstnic are 82 de ani.

Datele mai arată că după categoria de vârstă cei mai mulți milionari au vârste cuprinse între 40 și 49 de ani. Numărul acestora este de 1501. Alți 1099 de moldoveni declarați milionari au vârste cuprinse între 30 și 39 de ani iar 1057 de milionari au vârste cuprinse între 50 și 59 de ani. 

De asemenea, 978 de moldoveni care au declarat venituri de peste un milion de lei au peste 60 de ani. Persoane cu venituri de peste un milion de lei care au vârste cuprinse între 19 și 29 de ani – 174 de persoane.

Totodată, venitul total obținut de persoanele cu venituri de peste un milion de lei este de 17,69 miliarde de lei. Impozitul reținut din acești bani este în sumă de 1,45 miliarde de lei. Pentru comparație, în 2021 aceste venituri au însumat 12,82 miliarde de lei, iar impozitele – 837,9 milioane de lei.



Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.