VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Accizele pentru motorină vor fi rambursate producătorilor agricoli

Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, susține că statul va rambursa accizele pentru motorina utilizată și, suplimentar, caută soluții pentru a găsi surse financiare pentru subvenționarea costurilor la îngrășăminte.  Declarația a fost făcută de demnitar în cadrul unei emisiuni de la postul național de televiziune.

„Tot ce face Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare ține cont absolut de toți agricultorii, de la cel mai mic, până la cel mai mare, pentru că toți sunt în lanțurile de plus valoare. La minister ne ocupăm de fortificarea instituțională, inclusiv AIPA, pentru a fi pregătiți de procesele de absorbție a fondurilor de preaderare la comunitatea UE. Lucrăm la formarea Camerelor agricole, iar anul 2024 va fi un amplu proces de organizare a acestora. De asemenea, vom crea centre de consultare pentru ca agricultorii să aibă posibilitatea de a învăța despre noile tehnologii. Totodată, va fi pus accentul pe dezvoltarea lanțurilor valorice și a relațiilor pe orizontală”, a declarat Vladimir Bolea.

Amintim, acum o săptămână, Parlamentul a adoptat proiectul de lege care prevede majorarea numărului beneficiarilor Programului de rambursare a TVA pentru producătorii agricoli.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.