VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Zi de doliu în Italia. Berlusconi, condus pe ultimul drum

Fostul premier italian, Silvio Berlusconi, este condus astăzi pe ultimul drum în cadrul unor funeralii de stat, care au atras mii de persoane la Catedrala din Milano, inclusiv lideri politici italieni și demnitari străini.

Declararea zilei de doliu a stârnit controverse în Italia. Unii politicieni italieni din opoziţie, printre care fostul premier Giuseppe Conte, au refuzat să participe la serviciul divin, în timp ce fostul ministru de centru-stânga Rosy Bindi a declarat că are loc o ”sanctificare nepotrivită”.

Foştii premieri italieni au mai avut parte de funeralii de stat în trecut, dar este pentru prima dată când a fost decretată şi o zi de doliu naţional, o onoare fără precedent. Este la latitudinea guvernului să o declare. Italia este condusă de o coaliţie de dreapta formată din partidul premierului Giorgia Meloni, Fraţii Italiei, Liga, partidul lui Matteo Salvini, şi fostul partid al lui Berlusconi, Forza Italia, transmite news.ro.

Cunoscutul lider politic și om de afaceri italian Silvio Berlusconi a murit luni, la vârsta de 86 de ani, într-un spital din Milano. Fostul premier, lider al Partidului ”Forza Italia” și fondator al marelui concern ”Mediaset” suferea de mai mulți ani de o boală cruntă.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.