VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ „Succesul” unui sistem antiaerian Tor-M2, lăudat de ruși. Racheta s-a întors și a lovit propriul sistem

Eșec major al unui sistem antiaerian de tip Tor-M2 lăudat de militarii ruși. La doar câteva fracțiuni după lansarea rachetei împotriva unei ținte aeriene, aceasta și-a modificat traiectoria, întorcându-se și lovind în imediata apropiere a sistemului.

Imaginile cu lansarea eșuată a devenit virale pe internet. Acestea au fost publicate chiar și de canale de Telegram rusești. 

Așa cum se poate observa, imediat după lansarea unei rachete din sistemul antiaerian Tor-M2, racheta a avut o traiectorie haotică, întorcându-se și lovind în imediata apropiere a sistemului care a lansat-o. Ulterior aceasta a provocat o explozie.

Nu e clar unde au fost filmate imaginile video, dar în contextul războiului de agresiune neprovocat declanșat de Rusia împotriva Ucrainei și a utilizării acestor sisteme în timpul invaziei, probabilitatea ca lansarea eșuată să fi avut loc pe teritoriul ocupat temporar al Ucrainei.

Potrivit descrierilor din mass-media rusă, sistemul de apărare antiaeriană Tor încorporează o antenă de supraveghere, un radar de localizare și rachete 9M330/9M331. Viteza maximă a vehiculului este de 65 km/h. În cea mai recentă versiune a sistemului de rachete autopropulsate, cunoscută sub numele de Tor-M2, lansată în 2012, sistemul este capabil să tragă rachete chiar și în timpul deplasării. Variantele ulterioare aveau o capacitate limitată de a trage în timp ce se deplasează.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.