VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

86 de cetățeni au avut nevoie de îngrijiri medicale, în urma accidentelor din ultima săptămână

Peste 13.700 de persoane, inclusiv la 2059 copii au solicitat intervenția ambulanței în perioada 5-11 iunie. Echipele de asistență medicală urgentă au fost solicitate la 60 de accidente rutiere produse pe traseele țării, în urma cărora au suferit 86 de cetățeni, inclusiv 15 copii. Dintre aceștia, 62 de persoane au fost transportate la spital.

Potrivit datelor publicate de Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), după acordarea asistenței medicale urgente, 5690 pacienți, dintre care 4512 adulți și 1178 copii au fost transportați la spital.

Din numărul total de solicitări, 2849 au fost pe motivul urgențelor cardiovasculare, urmate de 1955 patologii neurologice, 1662 boli respiratorii și 1473 urgențe traumatologice. Echipele AMU au acordat asistența medicală urgentă la 209 pacienți cu accidente vasculare cerebrale și 54 cu sindrom coronarian acut.

Totodată, ambulanța a fost solicitată de 85 de ori pe motivul urgențelor generate de agenții chimici și de mediu, inclusiv la 54 persoane cu mușcături sau înțepături de insecte, 25 persoane cu combustii și 4 cu insolații. De asemenea au fost înregistrate 43 urgențe toxice, printre care 19 intoxicații cu medicamente, 5 cu alcool și o intoxicație cu monoxid de carbon.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.