VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Polițiști și soldați austrieci, trimiși în Moldova în cadrul Misiunii Civile a UE

Opt ofițeri de poliție și militari austrieci, dar și patru experți de la Viena, vor ajunge până la sfârșitul anului în Moldova pentru a ajuta structurile locale de gestionare a crizelor să-și consolideze capacitățile în combaterea dezinformării și atacurilor cibernetice. Decizia a fost adoptată de Guvernul de la Viena, transmite Europa Liberă.

De asemenea, Austria va trimite la Chișinău până la 30 de membri ai forțelor armate pentru a oferi sprijin în domeniul transportului aerian. Ofițerii și polițiștii fac parte din Misiunea de parteneriat a UE în Moldova, care a fost inaugurată oficial la Chișinău în data de 31 mai.

Misiunea are scopul de a contribui la consolidarea structurilor de gestionare a crizelor din Moldova și la creșterea rezilienței sale la amenințările hibride, inclusiv în ceea ce privește securitatea cibernetică și contracararea acțiunilor străine de manipulare a informațiilor și a ingerințelor străine.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.