VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO / Cristina Gorea: Cu părere de rău, inclusiv în Republica Moldova, avem copii victime ale agresiunii

La 4 iunie a fost marcată Ziua internațională a copiilor victime ale agresiunii. Cristina Gorea, coordonator comunicare și PR în cadrul Centrului Național de Prevenire a Abuzului față de Copii, a spus sâmbătă, 10 iunie, în cadrul programului informativ, că din păcate, violența împotriva copiilor este o realitate cu care trăiesc copiii nu doar din Republica Moldova, dar de pe întreg globul pământesc. „Este o problemă reală cu care ne confruntăm zi de zi, pe întreg globul pământesc, în toate țările. Nu cred că ar exista o țară unde să nu fie copii victime sau martori ai abuzului. Da, cu părere de rău, inclusiv în Republica Moldova, avem copii victime ale agresiunii”.

Potrivit Cristinei Gorea, se observă că abuzul fizic, emoțional sau neglijarea, afectează în proporții similare atât băieții, cât și fetele. Abuzul sexual și exploatarea sexuală caracterizează mai degrabă genul femenin, în timp ce exploatarea pentru comiterea de infracțiuni, exploatarea prin muncă, este specifică genului masculin. „Sigur, cei mai expuși riscului de abuz sunt copii din familii social-vulnerabile, care se află în situații financiare incerte, care nu au un loc de trai permanent sau au părinți iresponsabili”.

Cristina Gorea, a mai spus că în prezent, din păcate și cu mare regret, ne confruntăm în principal cu violența fizică, verbală, emoțională și sexuală asupra copiilor. „În rândul adolescenților, cu regret, ia amploare fenomenul de bullying, dar nu putem neglija nici violența în familie, pedepsele corporale, traficul de copii, exploatarea copiilor prin muncă, prezente atât în Republica Moldova, cât și în lume”.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.