VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Greva profesorilor în România s-ar putea încheia. Guvernul își asumă, printr-un memorandum, majorările salariale

Greva profesorilor din România, care durează mai bine de două săptămâni, ar putea să se încheie. Guvernul de la București urmează astăzi să-și asume, printr-un memorandum, creșteri salariale pentru cadrele didactice prin noua Legea a Salarizării.

Potrivit executivului, viitoare grilă de salarizare va folosi ca sistem de referință salariul mediu brut pe economie pentru leafa unui profesor debutant și asistent universitar.

În aceste condiții, premierul Nicolae Ciucă a făcut un apel la profesori să renunțe la grevă, menționând că Guvernul și-a îndeplinit angajamentele luate la negocierile cu sindicatele din Educație și consideră că profesorii „au avut un partener onest” la aceste discuții.

Greva profesorilor a început în data de 22 mai. Inițial, executivul le-a propus carduri de 500 de euro fiecărui pedagog, banii urmând a fi acordați în două tranşe, în lunile iunie şi octombrie. Propunerea nu a fost acceptată, sindicaliștii cerând dublarea salariului pentru un profesor debutant până la 800 de euro, iar pentru un profesor la final de carieră leafa să fie de peste 1400 de euro.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.