VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Summitul European din 1 iunie, apreciat la nivel înalt la Londra

Ambasadorul Marii Britanii la Chișinău, Steven Fisher, a publicat o scrisoare deschisă prin care menționează aprecierile conducerii Regatului Unit, inclusiv ale premierului birtanic Rishi Sunak, făcute în urma Summitului Comunității Politice Europene, organizat în data de 1 iunie la Bulboaca.

”Moldova a fost într-adevăr văzută ca inima Europei. Prim-ministrul Regatului Unit Rishi Sunak i-a scris doamnei Președinte Maia Sandu, mulțumindu-i și felicitând-o pentru organizarea impecabilă a Summitului. Acesta a invitat-o la Summit-ul EPC, care se va desfășura în țara noastră în 2024. Prezența Prim-ministrului Sunak și participarea sa activă în cadrul Summitului a demonstrat angajamentul Regatului Unit față de securitatea europeană (în calitate de cel mai mare susținător european al eforturilor Ucrainei de a respinge invazia Rusă) și față de Republica Moldova”, se arată în scrisoarea diplomatului.  

Ambasadorul mai precizează că, la summit, premierul Sunak a anunțat că Marea Britanie intenționează să înceapă negocierea cu Republica Moldova asupra unui acord privind întoarcerea imigranților.

”Scopul unor astfel de acorduri, pe care le avem deja semnate cu mai multe țări, este de a facilita întoarcerea celor care se află în țara noastră ILEGAL și care nu au dreptul să rămână în Marea Britanie. Marea majoritate a rezidenților moldoveni în Marea Britanie se află acolo legal. Nici o persoană care se află legal în Regatul Unit – moldovean, sau de o altă naționalitate – nu trebuie să-i fie frică de un astfel de acord. Suntem foarte mândri să găzduim zeci de mii de moldoveni în tot Regatul Unit. Marea majoritate a rezidenților sunt stabiliți oficial și aduc o contribuție semnificativă țării noastre”, se mai arată în scrisoarea publică.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.