VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Sondaj: Niciun partid nu va obține majoritatea în viitorul legislativ

Nicio forță politică nu va obține majoritatea parlamentară în viitorul legislativ, fiind nevoie de crearea unei coaliții pentru a desemna Guvernul. Cel puțin asta arată datele unui sondaj realizat de compania iData.

Astfel, în cazul în care duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, Partidul Acțiune și Solidaritate ar acumula 38,5% din voturile moldovenilor care sunt deciși să meargă la urne. Partidul Șor ar obține 25,1%, iar Blocul Comuniștilor și Socialiștilor – 24,2%. În top cinci au mai intrat Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei și Mișcarea Alternativă Națională, cu 2,7%, și, respectiv, 2,1% din sufragii.

În urma distribuirii mandatelor, PAS urmează să fie reprezentat de 44 de deputați, Partidul ”Șor” ar obține 29 de locuri, iar BCS – 28 de mandate. Realizatorii studiului precizează însă că în cadrul sondajului nu au fost chestionați cetățenii moldoveni din stânga Nistrului și cei din diasporă.

Sondajul a fost realizat în perioada 23-30 mai pe un eșantion de 1032 de persoane. Marja de eroare este de 3 la sută.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.