VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Reacția ministrului Energiei la scandalul privind achizițiile de gaz ieftin de către unele întreprinderi

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a reacționat la scandalul privind achizițiile de gaz la prețuri reduse de către mai multe întreprinderi mari din țară. Demnitarul susține că a sesizat Agenția Naționale pentru Reglementare în Energetică despre inechitatea pe piață încă în 18 aprilie.

Victor Parlicov susține că a solicitat ANRE să intervină, ca regulator independent, și să vină cu o soluție ca acoperirea devierilor tarifare, formate începând cu sfârșitul anului 2021, să fie distribuită echitabil între consumatorii de gaz.

Demnitarul a cerut ca pentru crearea unor condiții și mecanisme nediscriminatorii pe piața energiei electrice și de gaze naturale trebuie modificate mai multe acte normative ”care ar crea premisele necesare în cazul trecerii de la un furnizor ce activează la prețuri reglementate către un furnizor la prețuri nereglementate, acești consumatori finali să fie responsabili pentru rambursarea devierilor financiare create”.

Subiectul urmează să fie discutat, mâine, 31 mai, la ședința Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale. Ieri, premierul Dorin Recean a declarat că executivul va interveni în urma informațiilor apărute în spațiul public potrivit cărora zeci de întreprinderi mari din țară au beneficiat de prețuri la gaz de două ori mai mici. Reacția lui Recean vine după acuzațiile făcute de liderul formațiunii ”Partidul Nostru”, Renato Usatîi, care a scos în vileag o pretinsă schemă ilegală prin care 70 de companii mari din țară au obținut volume imense de gaze la prețuri reduse până la 11-14 lei pentru un metru cub.  

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.