VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Vocea medicului/ Ziua Mondială a Mişcării pentru Sănătate

Anual, la 10 mai statele membre ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) sunt încurajate să promoveze activitatea fizică în cadrul Zilei Mondiale a Mișcării pentru Sănătate. Pentru prima dată evenimentul a fost marcat în anul 2002 la inițiativa OMS.

După restricțiile impuse de pandemia COVID-19, noile linii directoare trasate de OMS privind activitatea fizică subliniază că toată lumea, de toate vârstele și cu diferite abilități poate fi activă din punct de vedere fizic și că fiecare tip de mișcare contează.

Mișcare pentru sănătate se referă la activitatea fizică moderată până la viguroasă, de orice tip, pe care oricine o poate desfășura oriunde, pentru a-și întări sănătatea. Această include un șir de activități, precum cele recreative, mersul pe jos, înotul, dansul. Plus la acestea, mișcarea pentru sănătate se referă la modul în care persoanele, comunitățile și națiunile pot promova sănătatea și bunăstarea printr-un stil sănătos de viață.

Principalele obiective ale Zilei Mondiale a Mișcării pentru Sănătate sunt: Conștientizarea beneficiilor activității fizice pentru a preveni bolile netransmisibile și acordarea unei atenții sporite practicării acesteia; Încurajarea participării constante a întregii populații la activitățile fizice, atât în timpul liber, cât și la muncă, la școală, acasă și în cadrul comunităților;

Promovarea comportamentelor și a stilului de viață sănătos, abordarea problemelor, precum consumul de tutun, alimentația sănătoasă, reducerea violenței, stresului și izolării sociale.

Activitatea fizică regulată și-a demonstrat eficiența în prevenirea BNT, precum bolile de inimă, accidentul vascular cerebral, diabetul și mai multe tipuri de cancer. De asemenea, această ajută la prevenirea hipertensiunii arteriale, la menținerea unei greutăți corporale sănătoase și poate îmbunătăți sănătatea mintală, calitatea vieții și bunăstarea.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.