VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Deputații Bolea și Suhodolski, excluși din fracțiunea BCS

Deputații Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski au fost excluși din fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Anunțul a fost făcut de către deputatul socialist Grigore Novac, la ședința Parlamentului de joi.

Grigore Novac a declarat că excluderea celor doi deputați s-a decis la ședința fracțiunii BCS din 24 mai.

În context, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Eugeniu Sinchevici a declarat că încă doi deputați „s-au vândut ca la Piața Centrală”.

„Cetățenii care au votat pentru Partidul Socialiștilor nu au votat pentru un partid fugar al unui cetățean care acum se află în Israel, hoț de miliarde. Pentru respect față de oamenii care au votat Partidul Socialiștilor, deputații care s-au vândut trebuie să-și depună mandatul. Este un lucru minim pe care îl pot face. Dar ce părere are conducerea PSRM, deoarece am auzit multe acuzații la adresa acestor deputați, ceea ce este corect, dar nu am auzit vreodată acuzații la adresa celor care i-au cumpărat, la adresa lui Ilan Șor”, afirmă deputatul PAS, potrivit IPN.

În replică, socialistul Vlad Batrîncea, vicepreședinte al Parlamentului, a menționat că PSRM, dar și colegii din Partidul Comuniștilor au fost ținta mai multor atacuri, inclusiv din partea celor de la guvernare, dar și din partea așa-zisei opoziții”.

„Încă o dată, a patra oară, fac apel la deputații din majoritatea parlamentară să subsemnați inițiativa privind modificarea Constituției și o dată pentru totdeauna în istoria Republicii Moldova să interzicem trădarea partidelor parlamentare și traseismul politic”, a mai spus deputatul.

Acum o săptămână, Comitetul executiv al Partidului Socialiștilor i-a cerut Consiliului republican al formațiunii să-i excludă pe deputații Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski din rândurile formațiunii. De asemenea, le solicită celor doi parlamentari să-și depună mandatele. Aceasta după ce presa a scris că cei doi deputați socialiști au zburat de urgență în dimineața de 17 mai spre Tel Aviv, Israel, unde stă și Ilan Șor.

Pe 22 mai, deputații Bolea și Suhodolski au anunțat că aderă la Partidul „Renaștere – Возрождение”, urmându-i pe alți doi foști membri ai PSRM, Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.