VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Patriarhul rus Kiril, indezirabil și în Cehia

Patriarhul Rusiei, Kiril, cu numele de mirean Vladimir Gundiaev, este indezirabil și în Cehia. Ministerul de Externe de la Praga l-a inclus pe prelat în lista sancțiunilor impuse în contextul războiului din Ucraina.

Potrivit presei ruse, care citează diplomația cehă, capul Bisericii Ruse a fost inclus în lista neagră pentru faptul că a profitat de statutul său de înalt ierarh ortodox pentru a justifica agresiunea rusă în Ucraina. ”Vă asigurăm, în dosarul nostru cu probe sunt peste o sută de pagini care confirmă această atitudine”, se arată în comunicatul Ministerului ceh de Externe.

Astfel, patriarhul rus Kiril are interdicția de a intra în Cehia, iar în cazul în care se va demonstra că deține imobile sau active în această țară, atunci acestea vor fi înghețate.

Amintim, până acum alte patru state l-au inclus pe capul Bisericii Ruse în lista persoanelor sancționate. Prima a fost Ucraina, în mai 2022, la două luni după război. Ulterior, astfel de decizii au fost luate de Marea Britanie, Canada și Lituania.   

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.