De Paștele Blajinilor, credincioșii ar trebui să meargă la cimitire cu colivă, căci ea este simbolul învierii. O spune Viorel Cojocaru, preot la Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel.
În cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei, preotul a subliniat că pomenele trebuie oferite din suflet fără ca „să aștepți să ți se dea înapoi”.
„La Blajini se merge cu colivă, nu se mai vede coliva la Blajini. Ea este un simbol. Cum poți face din pietre fiii lui Avram? Hristos zice așa arunci grâul, când iese grâul nou? Coliva este simbolul învierii. Ouăle roșii. Cozonacul și pasca și câteva pomene, dar nu da pomene ca să ți se dea, dai ca să nu mai aștepți să ți se dea”, a declarat preotul.
Totodată, Viorel Cojocaru a subliniat că așteaptă cu nerăbdare să treacă perioada Paștelui Blajinilor.
„Astăzi trăim într-o epocă abundent-consumistă, într-o epocă preponderent materialistă și acum abia aștept, cu nerăbdare aștept să treacă această perioadă a Paștelui Blajinilor, pentru că acesta mă sufocă din punct de vedere tradițional-abuziv, pentru că noi facem orice dorim, noi facem orice, dar uităm de mântuire. Mântuirea ce înseamnă? Mântuirea înseamnă a gândi, a te raporta mereu la Dumnezeu. Și lucrul acesta îl vorbește foarte explicit, în aspect practic îl vorbește cunoscutul profesor Dumitru Bordianu, care a făcut 16 ani de pușcărie comunistă, fiind profesor. Și în „Mlaștina disperării”, cartea Domniei Sale, el zice că „dacă eram în penitenciar, în penitenciarul Aiud, unde era foarte greu și dacă nu mă raportam la Dumnezeu, nu rezistam”, a mai menționat preotul.