VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Viorel Cojocaru, preot: Astăzi toți căutăm să trăim mult, să arătăm bine până la bătrânețe și să fim fericiți continuu. Uităm de spiritualitate

Creștinismul are menirea de a scoate omul din mediul păcătos și de a-l aduce într-un mediu normal. Astăzi toți căută veșnicie, să trăiască mult, să arate bine până la bătrânețe, să fie mega fericiți continuu. De această părere este preotul Viorel Cojocaru care îndeamnă oamenii să pună preț pe spiritualitate deoarece lucrurile materiale nu sunt veșnice.

În cadrul emisiunii „Puncte de reflecție” de la Vocea Basarabiei, preotului Viorel Cojocaru, slujitor al Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Chișinău a declarat că în prezent societatea trăiește într-un conglomerat psiho-emoțional panicat cauzat de pandemie și de război. Potrivit lui, în aceste condiții, este important ca oamenii să se axeze pe partea spirituală, deoarece o libertate mai mare decât cea spirituală, nu există.

„Creștinismul vine cumva să scoată omul din lumea lui, din mediul lui. Am văzut ce înseamnă să-l scoți pe om din mediul păcătos și să-l aduci într-un mediu normal. E ceva deosebit. Pentru că, în primul rând, tu îi arăți omului și el trebuie să conștientizeze ce este veșnicia. Astăzi toți căutăm spre veșnicie, să trăim mult, să arătăm bine până la bătrânețe, să fim megafericiți continuu. Dar uităm că lucrul acesta nu ține de noi, nu ține de trupul nostru, pentru că imediat ce ajungem la prima rudă sau primul apropiat pe care îl vedem în mormânt se șterge absolut tot ce ne-am pus noi, toate planurile noastre de viitor se șterg, pentru că vedem ce-i acolo, dar aceasta este o realitate. Și atunci, ce vine biserica și spune? – „Oameni buni, nu vă panicați, nu încercați să fiți în depresie, pentru că nu trupul este veșnic, sufletul este veșnic, luați și vă axați și pe partea spirituală”. Și atunci când omului îi dai, îi spui: „Bun, eu înțeleg lucrul acesta, dar fii atent, partea spirituală este dominantă în viața omului, pentru că aceasta este veșnicia, aici este suflarea lui Dumnezeu în om”, a spus preotul Viorel Cojocaru.

În context, preotul Viorel Cojocaru susține că trebuie eliminate taxele percepute de biserici și să contribuie fiecare cu cât dorește.

„A venit timpul și biserica să-și facă o condică de reclamații și fiecare să spună ce nu-i convine și atunci nu preotul să hotărască, dar să hotărască consiliul ce e bine și ce nu e bine. Ceea ce există astăzi, eu ca și preot, ca și persoană fizică aș condamna cerințele acestea de a solicita: „Vrei să sfințești pasca, trebuie să achiți 20 de lei”… Lăsați lumea, dacă vrea și poate să dea. Noi nu avem taxe, cât poate omul să dea atâta să dea, dacă o vrea să dea”, a precizat preotul.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.