VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Expertă: Ochii partenerilor externi sunt pe Moldova pentru că este nevoie să se vadă că acea investiție pe care au făcut-o până în prezent funcționează

În acest moment toți ochii partenerilor externi sunt pe Republica Moldova din anumite considerente pragmatice, pentru că este nevoie să se vadă că acea investiție pe care au făcut-o până în prezent funcționează, că este necesară, că este utilă și că poate fi transformată într-o chestiune foarte calitativă”. De această opinie este experta de la București, Angela Grămadă.

Este foarte bine că în acest moment toți ochii partenerilor externi sunt pe Republica Moldova, dar sunt pe Republica Moldova și din anumite considerente pragmatice, pentru că este nevoie să se vadă că acea investiție pe care au făcut-o până în prezent funcționează, că este necesară, că este utilă și că poate fi transformată într-o chestiune foarte calitativă, astfel încât reziliența instituțiilor publice să funcționeze în caz de necesitate, să funcționeze în cazul în care și mai multă presiune este pusă pe Republica Moldova din afara țării. Deci este nevoie de o coeziune și internă, și externă în jurul Republicii Moldova, în jurul acestei idei de integrare europeană, acolo unde autoritățile de la Chișinău, oricare ar fi acestea, mă refer și la exercițiile democratice următoare, adică după alegerile următoare, instituțiile publice, cetățeanul din Republica Moldova să poată fi sigur că va putea să reziste în fața unor amenințări și pericole externe”, a declarat experta în cadrul unui interviu pentru Vocea Basarabiei.

Totodată, Angela Grămadă a subliniat că prin discursul său și anunțul privind organizarea Adunării Naționale la data de 21 mai, Maia Sandu a încercat să creeze o coagulare în rândul tuturor membrilor acestei societăți.

Prin acest discurs, prin această invitație lansată cetățenilor Republicii Moldova, pentru că adresarea nu a exclus un anumit cetățean al Republicii Moldova, dimpotrivă, ea a venit să creeze o coagulare în rândul tuturor membrilor acestei societăți. Din această perspectivă, PAS ar trebui să fie foarte-foarte atent la modul în care vor formula discursuri publice și până la 21 mai, dar și în ziua de 21 mai, pentru că rolul și rostul acestui eveniment nu este de a evidenția actul de guvernare propriu-zis, ci pentru a crea coeziune în jurul ideii de integrare europeană a Republicii Moldova”, a conchis experta.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.