VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ministrul Apărării: Contingentul rus din stânga Nistrului reprezintă un element destabilizator, însă nu periculos

Contingentul rus dislocat ilegal în stânga Nistrului și așa-zisele forțe militare ale regiunii reprezintă un element destabilizator, însă nu un pericol iminent. Declarația a fost făcută de ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, în cadrul unei emisiuni de la un post TV.

”Cu regret suntem într-o stare alarmantă, pentru că suntem la hotarul unui război de agresiune al Rusiei. Toate efectele ale acestui război sunt resimțite și în Republica Moldova și acest lucru face deja ca cetățenii și conducerea țării să înțeleagă importanța domeniului de securitate, de apărare pentru o țară care vrea să trăiască liber și să fie democrată. Reiterez că riscuri iminente cu caracter militar nu există, chiar dacă există prezența forțelor transnistrene, contingentul dislocat ilegal în stânga Nistrului. Sunt niște elemente destabilizatoare, care ne fac să fim mai prudenți, să urmărim atent și permanent cu ce se ocupă și ce fac, dar acesta nu este un semnal de pericol iminent pentru Republica Moldova”, a declarat ministrul Apărării.

Precizăm că Anatolie Nosatîi, împreună cu ministrul de Externe, Nicu Popescu, vor participa joi, 13 aprilie, la o nouă reuniune trilaterală România – Ucraina – Republica Moldova, organizată la București.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.