VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Evaziune fiscală de 3,7 milioane lei, după exportarea miezului de nucă. Averea agentului economic, sechestrată

Un administrator de întreprindere a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală de peste 3,7 milioane lei ca urmare a exportării miezului de nucă și a nucilor în coajă, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Conform PCCOCS, chișinăuianul cu vârsta de 40 de ani ar fi comis faptele în octombrie-decembrie 2015, în contextul exporturilor mărfii în România și Turcia, ceea ce i-a generat venituri de peste 30 milioane lei.

Prin urmare, suplimentar dosarului penal trimis în judecată de procurorii PCCOCS, inspectorii fiscali au solicitat achitarea de către învinuit a penalităților și amenzilor de peste opt milioane lei.

Totodată, procurorii anunță că au obținut aplicarea sechestrului pe bunurile imobile ale acestuia.

Autoritățile au fost sesizate în toamna lui 2019 de către administratorul de insolvabilitate al întreprinderii vizate, care a observat urme ale evaziunii fiscale investigate, iar la începutul lui 2020 oamenii legii au pornit urmărirea penală.

Învinuitul a fost condamnat recent într-un dosar penal trimis în judecată de procurorii PCCOCS – contrabandă cu miez de nucă de 57 milioane lei exportat în Turcia, prin folosirea frauduloasă a contractelor fictive.

Potrivit oamenilor legii, la exportarea mărfii au fost prezentate certificate care ulterior s-au dovedit a fi false. Totodată, în 2015 au fost exportate cantități de miez de nucă și prin folosirea frauduloasă a ștampilelor altei companii.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.