VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Vocea medicului/ Adenovirusurile: ce sunt și cum poate fi prevenită infectarea

Adenovirusurile umane cauzează diferite boli cum ar fi bronșita acută sau pneumonia virală. Cea mai simplă metodă de prevenire este spălatul pe mâini regulat.

Adenovirusurile umane sunt acele virusuri care afectează de obicei ochii sau tractul respirator superior sau inferior. Adenovirusurile pot provoca mai multe boli, inclusiv răceală obișnuită, simptome asemănătoare gripei, febră, durere în gât, bronșită acută, pneumonie, conjunctivită, gastroenterită acută și inflamația stomacului sau a intestinelor.

Există 49 de tipuri de adenovirus care pot afecta oamenii, însă conform unor cercetări majoritatea infecțiilor cu adenovirus sunt asimptomatice. Există o serie de adenovirusuri diferite care pot provoca focare grave. Acestea includ: tipurile de adenovirus, care provoacă boli respiratorii acute, un tip de conjunctivită extrem de contagioasă, gastroenterită, în special în rândul copiilor.

Simptomele pot varia în funcție de boală pe care o are o persoană. Keratoconjunctivita epidemică este o infecție extrem de contagioasă, care provoacă inflamația conjunctivei cu roaseata ochilor, prurit a ochilor, sensibilitate crescută la lumina, vedere neclară.

Potrivit unui articol din 2020, această problemă afectează de obicei un ochi și apoi se răspândește la celălalt. Simptomele pot dura până la 21 de zile, iar persoana afectată este contagioasă timp de aproximativ 2 săptămâni. Nu pare să existe un tratament eficient pentru keratoconjunctivită, dar simptomele se pot atenua prin utilizarea picăturilor oculare, comprese reci și antihistaminice.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.