VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Moldoveancă din diasporă: Nu sunt de acord cu politicienii care susțin că noi nu trebuie să participăm la alegerile din RM. Suntem cu sufletul acasă

Moldoveanca stabilită de mai bine de 10 ani în Norvegia, Aurelia Dub, susține că diaspora are un rol foarte important în dezvoltarea Republicii Moldova. În cadrul unui interviu pentru Vocea Basarabiei, Aurelia Dub s-a arătat indignată de faptul că unii politicienii susțin că diaspora nu ar trebui să participe la alegerile din R. Moldova.

Aurelia Dub afirmă că moldovenii plecați peste hotare nu sunt indiferenți de soarta Patriei și contribuie „atât financiar cât și electoral” la prosperarea și dezvoltarea acesteia.

Mai mult decât atât, moldoveanca susține că o mare parte din diasporă depun eforturi pentru a-și exercita dreptul la vot deoarece multe secții de votare sunt la sute de kilometri distanță.

 „Am mers să votez chiar la 650 de kilometri de la Norvegia, fiindcă nu avem ambasadă în Norvegia și când au fost alegerile am mers în Suedia. Nu ne-a obligat nimeni, nu ne-a rugat nimeni să facem lucrul acesta. Noi am mers împreună cu încă o familie până în Suedia și am votat. Și desigur că ne doar cine și cum conduce Moldova, suntem cu sufletul acolo, chiar dacă suntem departe.

Un rol foarte mare, în primul rând, chiar și la aceleași alegeri, începând de la contribuțiile lor financiare și terminând cu contribuțiile lor electorale, cu ideile pe care ei le au de aici și ar putea să le pună în practică acolo zi cu zi. Eu văd un rol foarte important al diasporei.

Nu sunt de acord cu acei politicieni care susțin că ar fi bine ca diaspora nici să nu participe la scrutine, aceștia nici nu-s politicieni, dacă ei consideră că lumea din diasporă nu ar trebui să contribuie, ei nu se gândesc la lume absolut deloc. Dar îmi dau seama de ce ei s-au gândit în așa mod, pentru că diaspora n-a făcut ceea ce au dorit ei, nu au votat pentru ei. De asta și a fost enunțată această părere că „ei nu trebuie să contribuie, că ei nu fac parte din Moldova”. Am auzit lucrurile acestea, am citit, dar nu sunt absolut de acord și chiar aș merge și la niște dezbateri dacă ar veni vorba cu cineva să mă contrazic în această privință. Pentru că mă doare, de câte ori merg în Moldova, mă doare sufletul”, a menționat Aurelia Dub stabilită în Norvegia.

Moldoveanca afirmă că Republica Moldova este mai slab dezvoltată decât țările din Europa deoarece 30 de ani am fost conduși de o guvernare proastă și de politicieni corupți care s-au gândit „numai la buzunarele lor, nu și la lume”.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.