VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Air Moldova anulează mai multe zboruri. Precizările companiei aeriene și a ACC

Compania aeriană Air Moldova continuă anularea în cascadă a mai multor zboruri programate, iar administrația susține că de fapt „este redusă frecvența săptămânală a unor zboruri.” Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC)informează că această situație se datorează „unei aeronave intrată la mentenanță planificată și staționarea la sol a altor două aeronave”.

Potrivit companiei Air Moldova, pe 7 martie sunt anulate zborurile spre/din Dusseldorf, Paris, Istanbul, iar pe 8 martie – zborurile spre/din Londra, Tbilisi, Dusseldorf, Roma.

Anterior, Compania Air Moldova a anunțat că este nevoită să opereze zborurile planificate „cu o deficiență de flotă, două dintre aeronave fiind indisponibile, a treia fiind la deservire tehnică planificată”. 

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) informează că această situație se datorează „unei aeronave intrată la mentenanță planificată și staționarea la sol a altor două aeronave care erau încadrate în rețeaua de zboruri a companiei, care a creat modificări semnificative a grilei de zboruri.

Potrivit AAC, urmare a situațiilor frecvente din ultima perioadă de întârziere prelungită a zborurilor/anularea mai multor curse, autoritatea în calitate de instituție abilitată cu prerogativa de protecție a consumatorilor în domeniul aviației civile, reiterează drepturile pasagerilor și posibilitatea valorificării opțiunilor de zbor.

Autoritatea Aeronautică Civilă susține că monitorizează îndeaproape situația curentă a operatorului aerian, inclusiv ultimele cazuri din februarie și martie curent și a demarat o anchetă în scopul stabilirii dacă deciziile companiei sunt luate cu bună credință.

Citește și: Ce pot face pasagerii curselor anulate de Air Moldova: Pașii de urmat în cazul anulării sau reținerii unui zbor

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.