VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Se atestă o creștere a cotațiilor la bursele internaționale: ANRE anunță cu cât se vor scumpi motorina și benzina

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat noile prețuri maxime de referință valabile pentru mâine, 7 martie.

Potrivit ANRE, marți un litru de motorină va costa 22,26 lei, cu 15 bani mai mult decât azi, 6 martie, iar benzina cu cifra octanică A 95 va costa 24,70 lei, fiind în creștere cu 10 bani.

Într-un comunicat remis presei, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) subliniază că în prezent se atestă o ușoară majorare a valorii cotațiilor Platts.

Ultimele majorări ale prețurilor la carburanți se datorează exclusiv creșterii cotațiilor Platts pentru produsele derivate din petrol la bursele internaționale, indicator care stă la baza metodei actuale de determinare a nivelului prețurilor.

Astfel, în intervalul ultimelor două săptămâni, care este utilizat de către ANRE în calculul prețurilor, creșterea cotațiilor Platts este de 73 $/tona în cazul motorinei și de 46 $/tona în cazul benzinei, tendință care se menține și în continuare. Totodată, și cotația țițeiului Brent, a ajuns în ultimele zile la peste 85 $/baril, în timp ce la începutul lunii februarie erau înregistrate cotații sub 79 $/baril”, precizează ANRE.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.