VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Nicu Popescu despre etapele în relația noastră cu UE: R. Moldova trebuie să fie credibilă

Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene a anunțat care sunt următoarele etape în relația noastră cu Uniunea Europeană. Potrivit șefului diplomației moldovenești, printre acestea sunt capacitatea de a adopta și implementa acquis-ul comunitar, deschiderea negocierilor de aderare, semnarea tratatului de aderare.

„În primul rând, de capacitatea noastră de reformare, de a progresa, de a adopta și implementa acquis-ul comunitar, dar și de a-l aplica, a transforma legile în realități, dar și de voința politică, discuțiile și dinamica din interiorul Uniunii Europene. Evident, noi trebuie să ne facem temele pe acasă, dar deschiderea negocierilor de aderare, semnarea tratatului de aderare, ulterior aderarea la spațiul Schengen sau la zona euro, de fiecare dată vom trece prin aceste etape în care noi ne facem tema pe acasă”, a specificat Nicu Popescu.

Vicepremierul Nicu Popescu a afirmat că nu poate exact care va fi situația din interiorul Uniunii Europene, care vor fi deciziile luate de Uniunea Europeană, dar obiectivul R. Moldova este „șă își facă absolut toate temele pentru acasă”.

„Ulterior, statele membre adoptă următoarele etape în relația cu UE. De aceea nu vă pot spune exact care va fi situația din interiorul Uniunii Europene, care vor fi deciziile luate de Uniunea Europeană, dar obiectivul nostru este absolut clar: să ne facem absolut toate temele pe acasă până la sfârșitul anului acesta pe implementarea recomandărilor Comisie Europene, astfel încât Republica Moldova să fie în poziție de a vorbi cu voce tare și de a fi foarte credibilă în această speranță și obiectiv al nostru de deschidere a negocierilor de aderare la UE”, a adăugat Nicu Popescu.

Pe data de 3 martie 2022, Republica Moldova a depus oficial cererea de aderare la Uniunea Europeană

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.