VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

CEC anunță care sunt cele 15 partide care rămân fără alocații de la bugetul de stat

15 partide rămân fără alocații de la bugetul de stat, după ce la expirarea termenului de bază și celui suplimentar, oferit pentru prezentarea informațiilor actualizate despre conducătorul partidului, trezorierul și contul bancar destinat alocațiilor de la bugetul de stat, nu au răspuns solicitării.

Despre aceasta informează Comisia Electorală Centrală.

Pentru confirmarea trezorierilor partidelor politice, asigurarea acurateței transferurilor alocațiilor de la bugetul de stat, eficientizarea comunicării dar și responsabilizarea partidelor, CEC a solicitat informații actualizate despre conducătorul partidului și datele de contact ale formațiunii (adresa juridică, adresa de contact a oficiului/sediului, adresa paginii web, telefon). La fel, au fost cerute date actualizate necesare pentru confirmarea trezorierilor (nume, prenume, date de contact și copia documentului care confirmă împuternicirile). Iar pentru plata alocațiilor de la bugetul de stat destinate partidelor politice, urmau a fi oferite date actualizate despre contul bancar destinat acestui scop, precum și informații despre alte conturi bancare deținute de partid”, precizează CEC.

Partidele care, la expirarea termenului de bază și celui suplimentar, nu au prezentat informația solicitată de CEC sunt:

1.Partidul Socialist din Moldova

2.Partidul Politic Partidul Oamenilor Muncii

3.Partidul Social Democrat

4.Partidul Politic NOUA OPȚIUNE ISTORICĂ

5.Partidul Politic Uniunea Centristă din Moldova

6.Partidul „Moldova Unită – Eдиная Молдова”

7.Partidul Conservator

8.Partidul Regiunilor din Moldova

9.Partid Politic Partidul „RENAŞTERE”

10.Partidul Politic „PATRIA”

11.Partidul Politic „PARTIDUL RUSO-SLAVEAN DIN MOLDOVA”

12.Partidul Politic „PRO MOLDOVA”

13.Partidul Politic Moldovenesc „Ai Noștri”

14.Partidul Politic „Partidul Progresului Național”

15.Partidul Politic ”Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei”

Informația respectivă urma să fie comunicată până la data de 20 ianuarie 2023, ulterior termenul fiind extins până la 7 februarie curent pentru partidele care nu s-au conformat termenului inițial.

CEC face apel public către partidele politice care nu au prezentat datele cerute să dea dovadă de responsabilitate și cooperare și să prezinte, în termeni proximi, informația solicitată.

Partidele politice beneficiare de alocații de la bugetul de stat care nu au prezentat informația actualizată nu vor putea recepționa sursele financiare. Atragem atenția că mijloacele financiare din bugetul de stat nerepartizate în anul pentru care au fost prevăzute nu vor fi disponibile pentru a fi utilizate în anii următori”, subliniază CEC.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.