VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova cere Uniunii Europene sancționarea oligarhilor moldoveni care ajută Moscova

Republica Moldova a cerut luni Uniunii Europene să impună sancțiuni contra oligarhilor moldoveni acuzați că ajută Moscova să destabilizeze țara, după ce Președinta Maia Sandu a declarat că Rusia complotează pentru a răsturna guvernul pro-occidental de la Chişinău, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Nu este prima dată când Moldova se confruntă cu astfel de situaţii, începând de anul trecut”, a subliniat luni ministrul de externe moldovean Nicu Popescu, în timpul unei reuniuni la Bruxelles cu omologii săi din Uniunea Europeană.

El le-a cerut oficialilor europeni să îi plaseze pe „oligarhii şi politicienii corupţi care, împreună cu Rusia, încearcă să destabilizeze Moldova” pe o listă neagră cu persoanele cu interdicţie de intrare în UE şi ale căror active bancare sunt îngheţate de Cei 27.

„Trebuie să înscriem aceşti oligarhi, care sunt mandatari ai Rusiei, pe lista sancţiunilor UE şi trebuie să aducem un sprijin sporit Ucrainei în materie de securitate prin Instrumentul European pentru Pace”, a răspuns ministrul de externe eston Urmas Reinsalu, potrivit sursei citate.

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, se află într-o vizită de lucru la Bruxelles, în cadrul căreia va prezenta partenerilor europeni prioritățile noului Guvern al R. Moldova și va discuta despre aderarea țării noastre la Uniunea Europeană.

De asemenea, la Bruxelles, Nicu Popescu participă la lucrările Consiliului Afacerilor Externe al UE, care este o reuniune a miniștrilor Afacerilor Externe ai statelor Uniunii Europene. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.