VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Angajații MAI vor purta același tip de uniformă, indiferent de subdiviziunea în care activează

Angajații Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor purta același tip de uniformă, indiferent de subdiviziunea în care activează. Cabinetul de miniștri a aprobat, miercuri, 18 ianuarie normele și modalitatea de echipare cu uniformă a funcționarilor publici cu statut special, militarilor și elevilor din cadrul MAI. 

Diferențierea angajaților MAI se va face prin însemnele identificabile ale uniformei, fapt ce va permite exercitarea conformă atât a drepturilor, cât și a obligațiilor fiecărui angajat în raport cu cetățeanul.

Guvernul precizează că nu vor fi generate modificări ce țin de însemnele corporative și heraldice, care indică identitatea subdiviziunilor MAI, sau steme, embleme şi alte însemne de identificare publică.

Totodată, va fi reglementat și dreptul de echipare cu uniformă a funcționarilor publici cu statut special din cadrul aparatului central al MAI, Serviciul protecție internă și anticorupție (SPIA), Inspectoratul de Management Operațional (IMO), Academia „Ștefan cel Mare”, Serviciul Tehnologii Informaționale (STI), Biroul Migrație și Azil (BMA), Clubul sportiv central „Dinamo”.

Potrivit reprezentanților executivului, confecționarea noilor uniforme se va realiza eșalonat, după epuizarea stocurilor existente de uniforme, iar hotărârea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2024.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.