VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Zelenski califică armistițiul Kremlinului drept „ipocrizie”: Un armistițiu pentru a ne opri progresele și a aduce trupe și muniție

Volodimir Zelenski a calificat drept „ipocrizie” armistițiul propus de președintele rus Vladimir Putin cu ocazia sărbătorii ortodoxe de Crăciun și a declarat că ar putea exista un „armistițiu temporar” doar dacă Rusia și-ar retrage trupele de pe teritoriul pe care l-a invadat în Ucraina, potrivit Reuters.

Zelenski a declarat joi că Rusia caută un armistițiu pe care să îl folosească drept acoperire pentru a opri înaintările ucrainene în regiunea Donbas din estul țării și pentru a aduce mai mulți oameni și echipamente.

Vorbind în rusă și adresându-se atât Kremlinului, cât și rușilor, Zelenskii a spus că Moscova a ignorat în mod repetat planul de pace propus de Kiev. Războiul se va încheia, a spus el, când trupele ruse vor părăsi Ucraina sau vor fi izgonite.

Ei vor să folosească Crăciunul „ca acoperire”, chiar dacă pentru scurt timp, pentru a opri avansurile băieților noștri în Donbas și pentru a aduce echipamente, muniții și trupe mobilizate mai aproape de pozițiile noastre”, a declarat Zelenski în discursul său video nocturn.

La 5 ianuarie, Putin i-a cerut ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, să ordone o „încetare a focului de-a lungul întregii linii de luptă” din Ucraina cu o durată de 36 de ore: de la ora 12.00 a zilei de 6 ianuarie până la miezul nopții de 7 ianuarie, când creștinii ortodocși marchează Crăciunul pe rit vechi.

Putin a cerut părții ucrainene să accepte o încetare a focului și să le ofere creștinilor posibilitatea de a participa la slujbe în ajunul Crăciunului, precum și în ziua de Crăciun.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.