VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Vox: Cum a fost anul 2022 pentru moldoveni și pentru Moldova?

Anul 2022 a fost marcat de multe crize. Unele au fost depășite, altele încă mai continuă să schimbe viața oamenilor. Vocea Basarabiei a încercat să afle prin ce provocări au trecut moldovenii în 2022 și cu ce probleme s-a confruntat RM.

Iată câteva dintre răspunsuri:

—Pentru țară? Foarte greu… Acest război din Ucraina ne-a afectat foarte mult, în deosebi căci ne alimentam cu energie electrică. Au fost ani mai greu, mai ales după 1990, nu era current electric, îl primeam doar două ore, era foarte greu. Ne încălzeam cu sticle de plastic în paturi, eram cu copii mici.

—Din păcate au fost foarte multe greutăți, în primul rând financiar. S-au scumpit prețurile de câteva ori, toate serviciile comunale și produsele alimentare. Criză economică, e greu…

 – Greu pentru că sunt din Ucraina și am fost nevoită să îmi las casa, rudele și să plec în altă țară.Pentru Ucraina a fost un an foarte greu, pentru că unii oameni au decedat, alții și-au pierdut casele, alți oameni și-au pierdut familiile. (musca) În fiecare an, înainte de Anul Nou ne punem dorințe, ne facem planuri, iar în acest an sperăm că dorințele ucrainenilor se vor îndeplini și războiul se va termina, iar oamenii să se întoarcă la casele și familiile lor.

Autor

  • Nicoleta Negrescu

    Realizează reportaje cu tentă socială, politică, dar și economică, voxuri pentru TV. La fel este una dintre prezentatoarele Jurnalului Serii la radio. A fost realizatoarea și prezentatoarea emisiunii „Creștem mari și sănătoși”, Alo Capitala, dar și jurnalistă la postul TV8. A lansat propria carte cu titlul „Prin nori de lapte și venin” . Premianta proiectului finanțat de MECC, organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării pentru tipărirea a 300 de exemplare de cărți. Premiantă pentru debut în literatură a anului 2020 la categoria NON Fiction.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.