VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/Mesajul lui Volodimir Zelenski adresat națiunii: „Ucrainenii își vor crea propriul miracol de Crăciun”

Majoritatea locuitorilor Ucrainei sunt ortodocși și sărbătoresc Crăciunul conform calendarului iulian, pe 7 ianuarie, însă numărul credincioșilor care-l marchează pe 25 decembrie, pe rit nou, la fel ca majoritatea creștinilor din întreaga lume, este în creștere.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis sâmbătă seara, în ajun de sfânta sărbătoare „Nașterea Domnului”, un mesaj în care a declarat că ucrainenii îşi vor crea propriul miracol de Crăciun.

Președintele și-a exprimat încrederea că poporului ucrainean va da dovadă de rezistență și va rămâne neînvins în ciuda atacurilor ruseşti care au aruncat milioane de oameni în întuneric.

Clipul a fost filmat în aer liber, noaptea, cu doar câteva lumini albe şi un pom de Crăciun pe fundal.

„Cineva va vedea astăzi prima stea pe cer deasupra la Bakhmut, Rubijne, Kremennaya. Cineva va întâlni sărbătoarea în case străine, dar nu cu străinii – cu ucrainenii care i-au adăpostit pe ucraineni. Cineva va auzi „Ședrik” (cântec popular ucrainean de Crăciun) într-o altă limbă – în Varșovia, Berlin, Londra, New York, Toronto și multe alte orașe și țări. Și cineva va sărbători acest Crăciun în captivitate, dar să nu uite că vom veni după toți oamenii noștri, vom întoarce libertate tuturor ucrainenilor”, a spus Zelenski.

Președintele Ucrainei a mai îndemnat poporul ucrainean să simtă sărbătorile ca de obicei, să zâmbească și să fie fericiți.

„Oriunde am fi, vom fi astăzi împreună. Ne vom pune o dorință. Una pentru toți. Și vom simți bucurie. Una pentru toți. Și vom înțelege adevărul. Unul pentru toată lumea.

Vom zâmbi şi vom fi fericiţi, ca întotdeauna. Există o singură diferenţă – nu vom aştepta un miracol, deoarece îl vom crea noi înşine”, a declarat liderul de la Kiev.

Zelenski a declarat că, dacă libertatea a venit cu un preţ ridicat, sclavia ar costa şi mai mult.

„Am îndurat la începutul războiului – am rezistat la atacuri, ameninţări, şantaj nuclear, teroare, lovituri cu rachete. Vom rezista şi în această iarnă, pentru că ştim pentru ce luptăm”, a spus președintele ucrainean.

Pentru mulți ucraineni, Crăciunul va fi în întuneric și în frig deoarece atacurile cu rachete și drone ale Rusiei au lăsat milioane de ucraineni fără energie electrică, încălzire și apă curentă.

Sâmbătă dimineața, în ajunul Crăciunului, atacurile aeriene ruse au ucis și rănit mai multe persoane în orașul Herson din sudul Ucrainei.

Citește și: Biserica ucraineană se rupe de Moscova și mută Crăciunul pe 25 decembrie

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.