VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 140 de persoane au murit după prăbușirea unui pod în India

Cel puțin 141 de persoane au murit în urma prăbușirii unui pod suspendat pietonal, care a fost recent reabilitat, în statul Gujarat din vestul Indiei. Sute de persoane au căzut în râul Macchu din orașul Morbi. Imagini dramatice apărute pe rețele sociale arată oameni agățați cu disperare de podul parțial scufundat, relatează BBC.

Bilanțul victimelor prăbușirii podului Gujarat a urcat la 141 de morți, a declarat un oficial guvernamental local, iar 177 de persoane au fost salvate până acum. „Operațiunile de căutare și salvare continuă”, a spus oficialul de rang înalt, NK Muchhar, adăugând că bilanțul ar putea crește în continuare.

Echipe de intervenție de urgență din districtele învecinate au fost trimise la fața locului pentru a ajuta la eforturile de salvare. 

Potrivit autorităților locale, în momentul tragediei pe pod se aflau peste 400 de persoane iar majoritatea celor care au murit erau femei, copii sau bătrâni. Podul s-a prăbuşit în câteva secunde, potrivit unui martor.

Conform unui responsabil local, persoanele care erau pe pod participau la un ritual în cadrul unui festival religios, relatează BBC.

Videoclipurile arată scene de haos, în timp ce supraviețuitorii încearcă să îi salveze pe cei căzuți în apă, în condițiile în care se lasă și întunericul. O altă înregistrare video arată oameni care se agață și urcă pe plasa de sârmă a podului pentru a ieși din apă.

Tragedia se întâmplă la doar patru zile după ce podul fusese redeschis în urma unor lurcări de renovare. Podul, cu o lungime de 230 de metri, data din epoca colonială, fiind construit în timpul dominației britanice din India, în secolul al XIX-lea și era o atracție truristică populară.

Accidentele ce implică infrastructuri vechi şi prost întreţinute, în special poduri, sunt frecvente în India.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.