VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Curtea Constituțională se pregătește să examineze rezultatul referendumului

Curtea Constituțională a anunțat că joi, 31 octombrie, la ora 10:00, va avea loc o ședință crucială pentru confirmarea rezultatului referendumului republican constituțional desfășurat pe 20 octombrie 2024. În cadrul acestei întâlniri, judecătorii vor analiza sesizările primite privind validitatea votului.

După pronunțarea hotărârii, președintele Curții, Domnica Manole, va susține un briefing de presă, conform informațiilor transmise de Știri.md.

Comisia Electorală Centrală a declarat referendumul valabil în ședința din 25 octombrie, aprobând procesul-verbal de centralizare a rezultatelor. În urma votului, 1.532.264 de alegători au primit buletine de vot, iar 1.531.392 au participat efectiv la votare. Din cele 1.488.874 de voturi valabil exprimate, 749.719 alegători au optat pentru opțiunea DA, în timp ce 739.155 au votat pentru opțiunea NU.

Decizia Curții Constituționale va avea un impact semnificativ asupra viitorului politic al țării, iar așteptările sunt mari în rândul cetățenilor și liderilor politici.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.