VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Reguli noi pentru a primi compensații la căldură

Începând cu luna noiembrie, moldovenii vor putea beneficia de compensații pentru facturile energetice prin intermediul platformei compensatii.gov.md. Aceasta va fi aceeași procedură ca și în anii anteriori, cetățenii având posibilitatea de a se înregistra singuri sau cu ajutorul asistenților sociali.

Corina Ajder, secretara de stat de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, a declarat că sistemul de compensații va fi optimizat, devenind mai eficient și accesibil.

„Am simplificat procesul pentru cetățeni, iar pentru cei care nu sunt familiarizați cu tehnologia, vom avea echipe mobile care îi vor ajuta la domiciliul. De asemenea, au fost implementate măsuri suplimentare de prevenire a fraudei, a subliniat Corina Ajder

Pentru a beneficia de compensații, este necesară prezența fizică a solicitantului pe teritoriul Republicii Moldova. Anul trecut, peste 792.000 de gospodării au fost înregistrate pentru aceste compensații, care au depășit 2,5 miliarde de lei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.