VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

S-a stins din viață Raisa Vieru, soția regretatului poet Grigore Vieru, plecat la cele veșnice acum 15 ani

S-a stins din viață Raisa Vieru, soția regretatului poet Grigore Vieru. Anunțul a fost făcut de mai mulți oameni de cultură și de cunoscuți pe rețelele sociale. Slujba de priveghi va începe duminică, la ora 16.00, la Biserica „Sf. Teodora de la Sihla” din Capitală, iar înmormântarea va avea loc luni.

Raisa Vieru, născută Nacu, s-a căsătorit cu Grigore Vieru în vara anului 1960, ea fiind profesoară de limba română și latină. Raisa Vieru s-a născut în județul Ismail, în satul Ceamașîr (Prioziornoe), localitate care acum se află în regiunea Odesa.

Grigore și Raisa Vieru au doi copii, Tudor și Călin Vieru. Grigore Vieru a murit în 18 ianuarie 2009, în urma unui grav accident rutier, produs în noaptea de 15 spre 16 ianuarie, în timp ce se întorcea de la Cahul spre Chișinău.

În semn de omagiu pentru Grigore Vieru, Raisa Vieru i-a dedicat două volume: „Un discipol al lui Orfeu” și „Omul duminicii”, în care a adunat eseuri, însemnări, amintiri ale prietenilor şi colegilor de breaslă, reflecţii asupra creaţiei vierene, însemnări, articole din presă și discursuri publice ţinute după moartea sa.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.