VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Bursa Română de Mărfuri și-a lansat activitatea în R. Moldova, companiile locale urmând să beneficieze de o susținere mai mare

Bursa Română de Mărfuri și-a început oficial activitatea pe piața din Republica Moldova. Vicepremierul Dumitru Alaiba a afirmat că acțiunea reprezintă o oportunitate majoră pentru companiile noastre, fiind un sprijin important pentru economia țării, transmite Moldpres.

Bursa Română de Mărfuri în Republica Moldova reprezintă o platformă care oferă ocazia cumpărătorilor și vânzătorilor să negocieze transparent, în funcție de cerere și ofertă, prețul cel mai bun pentru ambele părți.

Procesul de achiziție a mărfurilor pe bursă este simplu și eficient, asigurând rapiditate în încheierea tranzacțiilor. Totodată, înregistrarea este facilă și gratuită. Aceasta presupune semnarea unei convenții de afiliere și documente pentru accesul la platformele de tranzacționare.

„Avem o bursă de mărfuri în Moldova. Construim o economie mai rapidă, mai adaptabilă, mai modernă, mai liberă. Cu doar câteva luni în urmă, am anunțat extinderea activității Bursei Române de Mărfuri în Republica Moldova. Ieri, aceasta și-a început oficial activitatea pe piața noastră! Am subliniat atunci, și reafirm acum: o Bursă de Mărfuri reprezintă o oportunitate majoră pentru companiile noastre, fiind un sprijin important pentru economia țării”, a punctat Dumitru Alaiba.

Vicepremierul a afirmat că Bursa de Mărfuri din Republica Moldova aduce numeroase beneficii. Unul dintre acestea este transparența, ceea ce înseamnă că toate tranzacțiile și informațiile de piață sunt publice și accesibile, promovând un mediu de afaceri echitabil și competitiv. Acest aspect este crucial pentru stimularea competiției și creșterea accesului companiilor la oportunități de afaceri la nivel național și internațional.

Un alt beneficiu este „competiția sănătoasă”, care se rezumă la faptul că „BRM va îmbunătăți raportul cost-beneficiu pentru mărfurile tranzacționate, optimizând eficiența achizițiilor și vânzărilor”. Mai exact, companiile private și instituțiile publice vor avea șansa să participe la licitații și tranzacții conform regulilor pieței libere, asigurând un proces de achiziție publică mai transparent și competitiv.

Siguranța tranzacțiilor este un alt avantaj punctat de Dumitru Alaiba. Astfel, BRM va oferi un grad ridicat de siguranță, garantând tranzacțiile până la 100% din valoare, asigurând astfel un mediu sigur pentru toți participanții, a menționat oficialul.

Dumitru Alaiba a invitat companiile să se înregistreze pe BRM și să profite de avantajele oferite de acest instrument financiar modern.

Bursele de mărfuri din UE au fost recunoscute de Parlamentul Republicii Moldova în luna februarie curent, printr-un pachet de dereglementare înaintat de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, cu scop de a facilita accesul antreprenorilor noștri la piețe externe, cu prețuri corecte și riscuri reduse. 

Bursa Română de Mărfuri este cel mai vechi operator privat de platforme de tranzacționare a mărfurilor din România.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.