VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 9600 de familii își vor putea înlocui electrocasnicele vechi în cadrul unei noi sesiuni a programului de vouchere

Autoritățile au lansat a doua sesiune a Programului de Vouchere pentru Electrocasnice. Peste 9.600 de familii cu venituri modeste vor fi sprijinite pentru a-și cumpăra noi frigidere și mașini de spălat haine.

Programul Centrului Național pentru Energie Durabilă, implementat în parteneriat cu Ministerul Energiei și finanțat din bugetul de stat, cu sprijinul Uniunii Europene, oferă posibilitatea cetățenilor de a schimba electrocasnicele vechi și ineficiente cu produse noi, moderne, și cu un consum redus de energie. Această măsură încurajează atât economia verde, cât și reducerea consumului de energie la nivel național.

Amintim, în prima etapă, care a avut loc la începutul lunii octombrie, electrocasnicele vechi și le-au înlocuit peste 3100 de familii. Este vorba, în special, de cele cu ulți copii, care au în îngrijire persoane cu dizabilități și familiile cu vârstnici.

În cadrul programului sunt oferite vouchere de 6000 și de 7000 de lei, ceea ce permite acoperirea de până la 70 la sută din prețul echipamentului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.