VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

PSRM cere în instanță deschiderea mai multor secții de votare în Rusia

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova insistă asupra deschiderii a cinci secții de votare pe teritoriul Federației Ruse pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale, ceea ce înseamnă cu trei secții mai mult decât în primul tur. Totodată, formațiunea solicită „tipărirea unui număr suficient de buletine de vot pentru a asigura exercitarea dreptului la vot pentru toți cetățenii Republicii Moldova care se vor prezenta la secțiile de votare din Rusia”

„Partidul Socialiștilor insistă asupra deschiderii a cinci secții de votare pe teritoriul Federației Ruse în turul doi al alegerilor prezidențiale, așa cum a fost stabilit inițial prin decizia CEC al RM, precum și asupra tipăririi buletinelor de vot în volumul necesar pentru a asigura exercitarea dreptului la vot pentru toți cetățenii Republicii Moldova care se vor prezenta la secțiile de votare din Moscova. Aceasta va fi o manifestare a unui respect minim față de reprezentanții uneia dintre cele mai mari diaspore moldovenești din străinătate”, transmite IPN.

Precizăm că, inițial, Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis să deschidă cinci secții de votare în Rusia – două în ambasada Republicii Moldova la Moscova și câte una în orașele Sankt Petersburg, Iaroslav și Surgut. Ulterior, la recomandarea Ministerului Afacerilor Externe (MAE), numărul secțiilor de votare a fost redus la două – în incinta ambasadei. S-a întâmplat după ce Serviciul de Informații și Securitate a expediat un aviz MAE-ului despre fapul că, din cauza războiului din Federația Rusă și Ucraina, provocat de autoritățile ruse, va putea asigura securitatea funcționarilor electorali și alegătorilor doar pe teritoriul ambasadei țării noastre de la Moscova.

Alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova au avut loc în data de 20 octombrie.

Ambele secții de votare din Rusia au primit câte 5.000 de buletine de vot. În primul tur, în această țară au votat 8 234 de cetățeni ai Republicii Moldova. Cele mai multe voturi – 4 619 – le-a primit candidatul socialiștilor, Alexandr Stoianoglo.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.