VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Românii marchează Ziua Armatei Naționale. Cu această ocazie, la Leova a fost reamenajat un cimitir al eroilor căzuți

Ample manifestări și ceremonii militare și religioase au loc azi în România cu ocazia Zilei Armatei Naționale, în data de 25 octombrie. Evenimente oficiale sunt organizate și la Monumentele Eroilor Căzuți din București, unde au avut loc și survolări ale avioanelor Forțelor Române, dar și în principalele garnizoane din țară și în bazele militare din teatrele de operații în care se află militarii români. Sunt organizate evenimente și în statele în care România are acreditați atașați ai apărării, inclusiv în R. Moldova.

În acest an, printre principalele acţiuni dedicate Zilei Armatei Române, este evenimentul „80 de ani de istorie”, care va începe vineri seara pe Calea Victoriei din București, transmite Agerpres.

În contextul Zilei Armatei Române, la Sărăteni, raionul Leova, a fost reamenajat și sfințit un cimitir de onoare unde își dorm somnul de veci 12 militari ai Armatei Române. La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților centrale și locale de pe ambele maluri ale Prutului, ai mediului diplomatic și numeroși localnici.

Printre oaspeții prezenți la inaugurare s-a numărat și Ovidiu Năftănăilă, prim-colaborator al Ambasadorului României la Chișinău, precum și reprezentanții Biroului Atașatului Apărării din cadrul misiunii diplomatice.

Ziua Armatei Române a fost instituită printr-un decret din 1 octombrie 1959. Este ziua când românii celebrează Armata, care la data de 25 octombrie 1944 a eliberat nordul Translivaniei de sub ocupația regimului de la Budapesta, condusă de Horthy, în urma Bătăliei de la Carei, ultima etapă de eliberare a teritoriului actual al României, în cadrul celui de-al Doilea Război Mondial.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.