VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Primul contingent de carabinieri finalizează cu succes misiunea din Kosovo

Primul contingent de carabinieri din Republica Moldova care a participat la misiunea internațională de menținere a păcii în cadrul Forței Multinaționale de Menținere a Păcii din Kosovo (KFOR) s-a întors acasă după o misiune de succes desfășurată în perioada 20 aprilie – 20 octombrie.

Ceremonia de primire a avut loc la Inspectoratul General de Carabinieri, în prezența Ministrului Afacerilor Interne, Adrian Efros, a ambasadorului Italiei, Lorenzo Tomassoni, și a familiilor carabinierilor.

Adrian Efros a subliniat profesionalismul și dedicarea forțelor moldovenești, evidențiind contribuția lor la promovarea păcii și securității internaționale.

Ambasadorul Tomassoni a apreciat colaborarea dintre forțele internaționale și autoritățile locale, subliniind importanța misiunii KFOR în sprijinul integrării europene a regiunii.

Totodată, locotenent-colonelul Plăcintă Ștefan, comandantul contingentului, a împărtășit experiențele și lecțiile învățate, evidențiind camaraderia și spiritul de echipă al carabinierilor.

Inspectoratul General de Carabinieri a anunțat deja detașarea celui de-al doilea contingent, reafirmând angajamentul Republicii Moldova față de stabilitatea regională și cooperarea internațională.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.