VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Kievul, apel către soldații nord-coreeni de pe front: Predați-vă! Nu există niciun motiv pentru a muri fără sens pe pământ străin

Sosiți recent pe fontul din Ucraina, soldații din Coreea de Nord sunt îndemnați să renunțe la luptă pentru a scăpa cu viață.

Nu este altceva decât o mai veche campanile “de informare” a Ucrainei aplicată inițial militarilor ruși, dar care acum a fost adaptată nevoilor noilor combatanți. Soldații nord-coreeni sunt îndemnați să nu mai sprijine regimul criminal al Rusiei, informează Ukrainska Pravda.

Mesajul, difuzat atât în rusă, cât și în coreeană, subliniază că proiectul „Vreau să trăiesc” îi asigură pe soldații nord-coreeni că, indiferent de câte trupe trimite Phenianul să ajute Rusia, lagărele ucrainene de prizonieri de război sunt pregătite să primească soldați de orice naționalitate, religie sau ideologie.

Mesajul Kievului

„Ne adresăm soldaților din Armata Populară Coreeană care au fost trimiși să ajute regimul Putin. Nu există niciun motiv pentru a muri fără sens pe pământ străin. Nu urmați soarta a sute de mii de soldați ruși care nu se vor întoarce niciodată acasă! Predați-vă ca prizonieri de război! Ucraina vă va oferi adăpost, hrană și căldură. Mii de soldați ruși au făcut deja alegerea corectă și așteaptă acum sfârșitul războiului în condiții bune – barăci confortabile, trei mese calde pe zi și îngrijire medicală.”

Filmulețul, prezent și pe Facebook  are un pasaj care prezintă condițiile bune de detenție și porții de mâncare.

Context „Vreau să trăiesc” este un proiect guvernamental ucrainean menit să ajute soldații ruși să se predea în siguranță. Lansată în septembrie 2022 de către Comandamentul de coordonare pentru tratamentul prizonierilor de război, inițiativa funcționează cu sprijinul Ministerului Apărării și al Serviciului de informații al apărării din Ucraina.

sursa

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.