VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Veronica Dragalin pentru BBC: Nu cunosc alt exemplu de tentativă atât de obraznică de a corupe alegerile

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, spune că nu cunoaște alt exemplu de tentativă atât de deschisă și obraznică de a corupe un scrutin electoral.

Într-un interviu pentru BBC, șefa PA a vorbit despre schemele operate în Republica Moldova și tentativa de blocare a succesului referendumului, transmite IPN.

În colaborare cu poliția, procurorii au descoperit o schemă piramidală de plăți gestionată direct din Rusia de către grupul Ilan Șor.

„Vorbim despre o țară străină care trimite bani cu scopul de a influența alegerile”, a subliniat Veronica Dragalin, evidențiind faptul că procurorii au obținut dovezi prin interceptări telefonice, surse operative și declarații ale unor martori. O parte din aceste probe au fost făcute publice.

De asemenea, șefa Procuraturii Anticorupție a precizat că schema de finanțare ilegală a partidelor politice și corupere electorală, documentată de mai mult timp de organele de drept, a evoluat.

Dacă la început persoanele implicate încercau să creeze aparența de legalitate, acum legile sunt sfidate deschis.

Procuratura Anticorupție continuă să investigheze aceste încercări de influențare ilegală a alegerilor, asigurând că toate persoanele implicate vor fi sancționate conform legii.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.